tisdag 16 oktober 2012

Fransk chokladtårta

En ljuvligt god och mäktig chokladtårta.... 

150 g smör
2 dl socker
150 g mörk blockchoklad
4 ägg
1,5 dl vetemjöl

Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
2 msk smör
25-30 g vit blockchoklad

Smält chokladen i vattenbad. Rör socker och smör poröst. Tillsätt en äggula i taget. Rör emellan. Spara vitorna! Tillsätt chokladen och mjölet. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll smeten i smord och bröad (löstagbar) form. Grädda 30-35 min i 175 grader. När ytan börjar spricka är kakan klar. Grädda inte kakan helt utan den ska vara lite kladdig. Låt stå upp och ned på fat tills kakan "sätter sig". Glasera med smält blockchoklad blandad med smör. Gör gärna mönster med gaffel. Hacka vit choklad och strö chokladen i kanten på kakan innan glasyren stelnat. Servera gärna med grädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar