lördag 22 september 2012

Plommonkaka

Ett tacksamt recept som kan användas till mycket..... Idag blev det kaka med fylld av grannens plommon samtidigt som vi gjorde ett lass med plommonsylt med kanel och kardemumma. Mums. 

125 g smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 nävar plommon
kanel

Ugn 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt smöret. Smöra en runt form, ca 24 cm i diametet och bröa med ströbröd. Häll smeten i formen. Kärna ur plommon och dela i halvor eller delar beroende på hur stora plommonen är. Fördela plommonbitarna överst på kakan och strö över kanel. Grädda i ca 30 min tills kakan fått färg. Låt svalna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar