Värmande och kryddiga grytor eller soppar är som balsam för själen torra och blöta vinterdagar. Den här grytan är inspirerad från indisk mungbönssoppa. Jag valde att göra den som en matigare gryta istället.
3-4 portioner
1,5 dl mungbönor (blötlagda över natten)
5 dl vatten
1,5 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk gurkmeja
2 msk smör
2 tsk spiskummin
1 tsk senapsfrön
0,5 rödlök
1 zucchini
1 förpackning krossad tomat
3-4 cm färsk ingefära
1 tsk koriander
0,5 tsk svartpeppar
Blötlägg mungbönorna över natten. Häll sedan av vattnet och skölj bönorna noga. Häll i bönorna i en stor gryta. Tillsätt vattnet, salt, kanel och gurkmeja. Koka 15-20 min. Fräs spiskummin och senapsfrön i separat panna. Skiva under tiden rödlök och skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i pannan. Fräs grönsakerna i några minuter. Riv ingefäran och tillsätt tillsammans med krossad tomat i pannan. Höll över koriander och svartpeppar och låt koka ihop någon minut. Höll över grönsaksblandningen i kastrullen med mungbönor. Smaka av och servera.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
4 veckor sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar