söndag 16 februari 2020

Kyckling och halloumipaj


Pajdeg: 
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten

Fyllning
2 kycklingfiléer
2 nävar färsk spenat
1 halloumiost
1 dl riven ost
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt

Ugn 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen  och tryck ut i smord pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10-12 minuter. Skär kycklingen i små bitar och stek. Lägg sedan åt sidan. Skär halloumiosten i centimeterstora kuber och stek tills de får lite stekyta. Tillsätt spenaten i pannan så att den mjuknar något. Tillsätt kyckling, spenat och halloumi i pajskalet. Rör ihop äggstanningen, ägg, mjölk, grädde och salt. Häll i pajskalet och fördela den rivna osten över. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar