fredag 5 februari 2016

Chokladmuffins till kalas

Den här muffinsen ska vara rätt kladdig i mitten och inte riktigt gräddas ordentligt. I gropen som bildas pga att muffinsen är ogräddad i mitten har vi sprutat i grädde och stött över daimkulor. Muffinens görs med fördel i muffinsplåt. Gör dem inte fullt så stora som amerikanska muffins som oftast är så stora så att man knappt orkar dem. 


Ca 16 st. 
200 g smör
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och blanda ner i smeten. Varva med mjölken. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten. Fördela muffinsformar i muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen max 20 minuter i 175 grader. Kanterna ska vara gräddade men inte mitten. Låt muffinens svalna. Vispa upp grädde och klicka ut eller spritsa ut i mitten av varje muffins (om muffinens är för varm smälter grädden). Strö över daimkulor. Ätes med fördel med sked. 



1,5 dl strösocker
2 ägg
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl mjölk
(150 g mörk choklad Kan uteslutas men blir väldigt gott med)
Vispad grädde
Daimkulor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar