tisdag 2 juni 2015

Rödlöksmarmelad

Min kreativa ådra börjar vakna till liv igen trots regn och rusk. Ser fram emot att skörda trädgårdens bär och frukter… Idag fick det dock bli ett gäng rödlökar som slukades och mixtrades med för att få till en god marmelad. Marmeladen passar utmärkt till mat men också till ostbrickan. Själv serverade jag rödlöksmarmelad till halloumiost och matvete. 

6 rödlökar
2 msk smör
1/4 dl rödvinsvinäger
1/4 dl balsamvinäger
1/2 dl rödvin
1/2 dl honung
1/2 dl vatten
salt och peppar

Skala rödlöken och dela på hälften. Skär löken i tunna skivor och bryn kort i smör så att den blir lite mjuk. Tillsätt vinäger, rödvin, honung och vatten och låt koka ihop i ca 20 min. Marmeladen ska vara relativt fast. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i glasburk eller liten skål att servera i. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar