lördag 2 maj 2015

Paj med parmaskinka och mozarellaost


Härligt med pajer som kan varieras efter tycka och smak och vad som finns hemma i kylskåpet. Här en paj med pajdeg gjord på kesella. Det blir inte lika mör deg utan lite segare men det gillar jag. Gör en ost- och örtpaj som gräddas och lägg färska tillbehör på den nygräddade pajen. 

Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
250 g kesella
100 g smör
3 msk vatten
2 krm salt

1/2 dl riven prästost
1/2 riven parmesanost
3 ägg
2,5 dl mjölk
färsk timjan
salt och peppar
Parmaskinka
1 mozarella
en näve coctailtomater i olika färg

Gör pajdegen och låt vila i kylen i ca 30 min. Tryck ut pajdegen i pajform och grädda pajskalet i 200 grader i 7-8 minuter. Vispa samman äggstanningen med riven ost och hackad färsk timjan (spara lite till dekoration). Grädda pajen i 30 min i 175 grader. Rulla under tiden parmaskinkan i rullar, dela tomat i halvor och skär morzarellan i skivor. Dekorera den färdiggräddadet pajen med parma, tomat och mozarella och sist färsk timjan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar