måndag 19 januari 2015

Sötpotatishalvor med svamp och fetaost

Sötpotatis i ugn smakar och ser nästan ut som morot i ugn. Mina barn gillade det inte alls men jag tycker det var kul att testa för omväxlingsskull. 

Till fyra personer:
Sötpotatis i ugn smakar och ser nästan ut som morot i ugn. Mina barn gillade det inte alls men jag tycker det var kul att testa för omväxlingsskull. 

Till fyra personer:
Två sötpotatis
1 gul lök
ca 12 champinjoner
olivolja
flingsalt
fetost
soltorkad tomat

Ugn 200 grader. Skölj potatisen och dela i halvor. Placera i ugnsfast form och ringla olja över och strö flingsalt över.  Baka potatisen i cirka 50 min i ugn. Skala och hacka lök. Skölj och dela svampen i mindre bitar. Stek lök och svamp i panna. Smaka av med salt. Smula fetaost och dela soltorkad tomat i mindre bitar. Fördela lök och svampblandningen på potatishalvorna och garnera med fetaost och soltorkad tomat. Servera genast. 
Två sötpotatis
1 gul lök
ca 12 champinjoner
olivolja
flingsalt
fetost
soltorkad tomat

Ugn 200 grader. Skölj potatisen och dela i halvor. Placera i ugnsfast form och ringla olja över och strö flingsalt över.  Baka potatisen i cirka 50 min i ugn. Skala och hacka lök. Skölj och dela svampen i mindre bitar. Stek lök och svamp i panna. Smaka av med salt. Smula fetaost och dela soltorkad tomat i mindre bitar. Fördela lök och svampblandningen på potatishalvorna och garnera med fetaost och soltorkad tomat. Servera genast. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar