måndag 22 december 2014

Rawfoodbollar / Dadel- och fröbollar

Varför inte göra lite nyttigare julgodis med dadlar och olika frön/kärnor. Rulla bollarna i hackad flagad mandel, doppa i choklad eller rulla i solroskärnor. Bollarna passar lika bra att göra året om som gott snacks. Perfekt att frysa in och ta när energin tryter.

250 g färska dadlar
1 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor
3-4 msk kakao (alt. rå kakao)
3,5 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver

Flagad mandel
Ev. mörk choklad

Kärna ur dadlarna. Mixa dadlarna i mixer. Tillsätt övriga ingredienser lite i taget (annars risk för att allt klumpar ihop sig) och kör till bra konsistens. Rulla bollar i handen och rulla dem sedan i hacka flagad mandel alternativt smält mörk choklad i vattenbad och doppa bollarna. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar