måndag 28 februari 2011

Kycklinggryta med grönsaker och bär


En lite annorlunda variant att servera bär i gryta, men väldigt gott. Jag tog vad jag hade hemma i frysen, dvs. svarta vinbär. Blåbär funkar säkert också men lite sura vinbär rekommenderar jag. God gryta att servera som den är eller med ris till.

4 portioner

600 g kycklingfiléer
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 röd paprika
200 g broccoli (färsk el. fryst)
(200 g svamp, färsk el. fryst)
3 matlagningsgrädde
1 msk fransk senap
1 tsk maizenamjöl
smör
salt och peppar

Till servering:
Svarta vinbär eller blåbär
Ris eller bulgur
Sallad

Ansa och strimla grönsakerna. Fräs lök, vitlök och purjolök i smör. Lägg sedan i kycklingbitar och bryn. Tillsätt övriga grönsaker. Låt alltsammans fräska ihop i en gryta. Häll på grädde och senap och strö över maizenamjöl. Rör om och låt puttra i 20 min. Smaka av med salt och peppar. Garnera med valfria bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar