onsdag 17 juli 2024

Knäckig rabarberpaj






En lite annorlunda men galet god rabarberpaj. Rekommenderar att servera pajen helt kyld för att få den riktigt knäckiga känslan,  men går lika bra att äta ljummen. 

 Ca 6 portioner

2 dl havregryn

2 dl strösocker

1 ¾ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

1 krm salt

125 g smör

½ dl vispgrädde

½ dl ljus sirap

500 g rabarber

 

Ugn 150 grader. Blanda torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och tillsätt grädde och sirap i kastrullen. Blanda därefter ned de torra ingredienserna i kastrullen. Skär rabarbern i bitar. Smörj en pajform (ca (26 cm) och strö ut rabarberbitarna. Bred ut smeten över rabarbern. Grädda pajen i mitten av formen i 40-50 min. Servera gärna pajen ljummen eller helt svald med vispgrädde eller vaniljglass.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar