onsdag 17 juli 2024

Chevre chaud sallad

Det här är en ljuvligt god rätt. Jag bjöd på en chevre chaud på en smörstekt brödbit,
 men det går lika bra att skippa brödet. 

4 portioner

4 skivor lantbröd 
4 skivor chevreost
smör
2 msk flytande honung
blandad sallad
blandade tomater (röda och gula körsbärs- och plommontomater)
2 päron
6-8 torkade aprikoser
olivolja
balsamvinäger
honung
rostade pumpakärnor
picklad rödlök
Svartpeppar och flingalt. 

Ugn 250 grader. Skär bort kanterna på brödet och skär det gärna i samma form som osten. Stek brödet i smör, båda sidorna, i en panna. Fördela bröden på en plåt. Lägg på chevreosten och ringla över honung. Gratinera osten i mitten av ugnen i ca 4-5 min. Skär tomater i bitar och fördela blandsallad samt tomater på tallrikar. Skär päron i tunna skivor och fördela på tallriken. Klipp ned bitar av aprikoser över salladen. Fördela picklade rödlök på tallriken. Lägg en toast med chevreost på varje tallrik. Ringla över olivolja, balsamvinäger samt lite extra honung över. Fördela rostade pumpakärnor över tallriken. Strö slutligen lite svartpeppar och flingsalt över din chevre chaud. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar