onsdag 17 juli 2024

Blåbärsscones

 


Scones är alltid gott till en söndagfrukost eller en brunch. Tillsätt gärna blåbär för att lyxa till det lite. Har du färska blåbär går det lika bra som frusna. 

Till ca 6 scones
3,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
1 dl frusna blåbär 
1,5 dl mjölk

Ugn 250 grader. Ta fram smöret och skär i bitar så att det mjuknar och blir rumsvarmt. Blanda mjöl, socker och bakpulver en degbunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop degen till en smulig massa. Häll i mjölken och rör ihop till en kladdig deg. Blanda försiktigt ned blåbären. Blanda degren i sex bitar. Fördela på en bakplåtsklädd plåt och platta till. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar