onsdag 1 april 2020

Sojafärswok med ingefära och lime

Det här blev en positiv överraskning. Sojafärs i kombination med ingefära, lime och chili var riktigt gott. Torkad sojafärs kan naturligtvis bytas ut mot färsk eller frusen. Jag använde morötter och savojkål men grönsakerna kan självfallet bytas ut till andra favoriter som broccoli, rödkål, spetskål eller paprika liksom att strö över jordnötter istället för sesamfrön. 

4-6 portioner:
250 g torkad sojafärs
4 dl kokande vatten
4 morötter
1/3 savoykål
1-2 msk olivolja
1-2 msk sesamfrön
nudlar

4 msk soja
4 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
3 msk riven ingefära
1,5 chilifrukt
3 lime

Börja med färsen. Häll över kokande vatten över sojafärsen och låt stå ca 5 min.  Blanda under tiden sojafärsen sväller ihop marinaden, dvs sojasås, rapsolja, pressad vitlök, ingefära, hackad chili och juicen av två lime (Riv gärna ner skalet av limen för att få mer smak.). Häll ut eller ev pressa ut överblivet vatten från färsen och häll sedan över marinaden. Låt färsen stå i ca 10 min. Strimla morötter i smala stavar och skär savoykål i små bitar. Fräs grönsakerna i olivolja i panna tills de mjuknat och kålen fått lite färg. Koka under tiden nudlarna. Fräs färsen i en separat panna tills den får lite färg och blanda sedan ihop med grönsaker. Servera nudlar till sofafärswoken och strö gärna över sesamfrön (rosta dem gärna innan för att få mer smak). Skär upp den sista limen i klyftor och servera gärna till varje portion. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar