Vanligt är att rosta sötpotatisen i ugn tills den är mjuk. Jag kokade den istället vilket gick precis lika bra. Vill du inte ha så mycket smak av kikärtorna dra ner till hälften av mängden.
1 sötpotatis (ca 400 g)
1 burk kikärtor + spad
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 knivsudd chilipeppar
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den är rejält mjuk. Häll av vattnet. Häll av spadet till kikärtorna och spara. Tillsätt kikärtor och sötpotatisen i en mixer. Häll i lite av spadet och mixa till önskvärd konsistens. Stärkelserna i spadet gör hummusen rätt tjock så eventuellt behövs lite extra vatten. Tillsätt kryddorna och smaka av. Förvaras i kylen några dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar