tisdag 21 januari 2020

Kikärtsgryta

Enkel och väldigt god gryta som kan serveras bara med lite grönt eller förslagsvis med matvete. 

2 burkar kokosmjölk
4 bitar grillad paprika
1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
1/5 dl chilisås
2 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
2 chilifrukter
2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
3 burkar kokta kikärtor

Pressa vitlök och riv ingefäran. Fräs i olja i panna tillsammans med sambal oelek. Hacka chilin och tillsätt. Tillsätt chilisås och kokosmjölken. Hacka den grillade paprikan i små eller mindre bitar och tillsätt i pannan. Häll i vattnet och buljongtärningen. Låt stå på medelvärme i ca fem minuter. Lägg i kikärtorna och låt koka upp. Servera med färsk spenat eller matvete. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar