lördag 19 december 2015

Blomkålssoppa med parmesanost


Soppor i alla dess former är min favorit under årets mörkaste månader…framförallt att nytta vad säsongen har att bjuda på i grönsaksväg. Att spetsa till soppan med riven parmesanost var en riktig höjdare..

4 portioner

1 stort blomkålshuvud
1 gul lök
2 vitlökar
olivolja
chilipeppar
1 tsk paprikapulver
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
1 dl creme fraiche
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Finhacka lök och vitlök. Stek mjukt i en kastrull. Dela under tiden blomkålen i mindre bitar. Tillsätt blomkålen i kastrullen tillsammans med chili- och paprikapulver. Låt puttra i kastrullen i några minuter. Tillsätt vatten och buljongtäringar och låt koka tills blomkålen är riktigt mjuk, cirka 10 min. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt sedan creme fraiche och låt koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Riv parmesanost grovt. Servera osten vid sidan om eller häll direkt i kastrullen. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar