skip to main |
skip to sidebar
Lasagne med renskav och getost
Lasagne går ju alltid hem. Gillar ni att variera er....testa den här. Riktigt gott med smak av vilt, messmör och getost.
Renskavsröra
2 paket fryst ren- eller viltskav, (à 240 g)
ca 200 g svamp, t ex kantareller
1 röda lökar
2 st vitlöksklyftor
smör till stekning
2 msk messmör
1 tsk timjan
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar, nymald
2 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 paket färska lasagneplattor
Getostsås
2 msk smör
½ dl vetemjöl
5 l mjölk
ca 200 g getost
salt
svartpeppar, nymald
Sätt ugnen på 225°. Halvtina renskaven. Skiva svampen. Hacka lök och vitlök. Bryn skaven i en gryta eller stor stekpanna i smör några minuter. Ta upp den. Skölj ur pannan. Fräs lök och svamp i smör. Tillsätt skaven, messmör, timjan, salt och peppar. Häll i vatten och buljongtärning, lägg på lock och sänk värmen. Låt det småputtra 20-30 minuter. Rör om då och då. Smaka av.
Getostsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken under vispning. Koka såsen ca 5 minuter under omrörning till lagom konsistens. Skär bort kanterna på getosten. Skär den i mindre bitar och lägg i såsen. Låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form. Varva renskavsröra, ostsås och lasagneplattor i flera omgångar. Börja med renskaven, sen ostsås och lasagneplattor. Avsluta med ostsås. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Servera med en god grönsallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar