lördag 30 oktober 2010

Lasagne med renskav och getost


Lasagne går ju alltid hem. Gillar ni att variera er....testa den här. Riktigt gott med smak av vilt, messmör och getost.

Renskavsröra

2 paket fryst ren- eller viltskav, (à 240 g)
ca 200 g svamp, t ex kantareller
1 röda lökar
2 st vitlöksklyftor
smör till stekning
2 msk messmör
1 tsk timjan
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar, nymald
2 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 paket färska lasagneplattor

Getostsås
2 msk smör
½ dl vetemjöl
5 l mjölk
ca 200 g getost
salt
svartpeppar, nymald

Sätt ugnen på 225°. Halvtina renskaven. Skiva svampen. Hacka lök och vitlök. Bryn skaven i en gryta eller stor stekpanna i smör några minuter. Ta upp den. Skölj ur pannan. Fräs lök och svamp i smör. Tillsätt skaven, messmör, timjan, salt och peppar. Häll i vatten och buljongtärning, lägg på lock och sänk värmen. Låt det småputtra 20-30 minuter. Rör om då och då. Smaka av.
Getostsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken under vispning. Koka såsen ca 5 minuter under omrörning till lagom konsistens. Skär bort kanterna på getosten. Skär den i mindre bitar och lägg i såsen. Låt osten smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form. Varva renskavsröra, ostsås och lasagneplattor i flera omgångar. Börja med renskaven, sen ostsås och lasagneplattor. Avsluta med ostsås. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Servera med en god grönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar