torsdag 28 oktober 2010

Blomkålsgryta med kikärtor


Jag använde inte spenat i men blir säkert jätte gott att lägga till....

Till 2-3 portioner.

1 st vitlök
1 msk ingefära, finstrimlad
1 krm kardemummakärnor
1/2 tsk spiskummin, gärna hel
1 st gul lök
1 st morot, stor
1/2 st blomkålshuvud, ca 350 g
2 1/2 dl kikärter, kokta
1 1/2 dl grönsaksbuljong
100 g spenat, färsk
salt
svartpeppar

Hacka vitlök + ingefära. Skär lök i smala klyftor. Skiva moroten och blomkålen i små buketter. Fräs vitlök, ingefära, kardemumma och spiskummin i lite olja i gryta Låt fräsa någon minut under omrörning. Lägg i alla skurna grönsaker och stek på i 4-5min. Häll på buljong och koka upp. Lägg i kikärter, avrunna. På med lock. Låt grytan sjuda tills blomkål & morötter är al dente. Vänd ned spenatblad. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bulgur eller andra gryn eller ät bara som det är. Servera gärna med yoghurt eller chutney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar