Vi har testat både att tillaga dessa rutor med en hel smördeg, eller genom att dela smördegen i rutor före tillagning. Det är helt klart bäst att dela i rutor före tillagning. Kanterna blir godare och krispigare när du delar i rutor i förväg. Dessa rutor kan varieras efter tycke och smak. Denna kombination med päron och brieost är dock väldigt väldigt god.
En rulle smördeg
1 ägg
Brieost
Päron
Flytande honung
Färsk timjan
Ugn 200 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda. Låt degen ligga kvar på pappret rullen kommer i. Skär smördegen i rutor, förslagsvis 12 rutor eller ännu mindre, exempelvis 16 stycken. Vispa upp ägget med en liten liten skvätt vatten. Pensla varje ruta. Skär päronen i tunna skivor. Välj om du ska skala päronen innan, dvs beroende på hur hård kanten än. Skär briosten i skivor. Varva päron och brieost på varje ruta. Ringla över honung och strö över lite färsk timjan på varje ruta. Grädda i 10-12 min (för en hel smördeg som du skär i rutor efter gräddning kan du grädda 15-18 min). Grädda tills rutorna fått färg. Passa dem gärna så att du inte bränner dem. Godast är om du ringlar över lite honung även efter gräddning. Servera ljumma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar