söndag 16 februari 2025

Pinsa med äpplen, brieost och karamelliserad lök

En riktigt god och annorlunda pinsa som är väldigt uppskattad på buffébordet. 
 
Eller dela en pinsa på två och ät som en pizza. 

Till två pinsor:
2 pinsor à 230 gram
Olivolja till pensling
1 äpple
1/2 gul lök
1/2 msk smör
1 krm strösocker
Brieost
Honung
En näve bladspenat

Ugn 250 grader. Skär lök i runna skivor. Stek löken i smöret i panna. När löken fått färg strö över strösocker för att karamellisera löken. Placera pinsan på bakplåtsklädd plåt. Pensla kanten på pinsan med olivolja. Skär äpplen i tunna skivor. Skär brieosten i tunna skivor. Fördela ost och äpplen på pinsan. Varva gärna varannan ost och varannan öpple. Strö över den karamelliserade löken. Riv färsk spenat i små bitar och strö över (kan utelslutas). Grädda i 12-14 min, tills pinsan fått färg och osten smält. Ringla över honung och skär gärna i mindre bitar innan servering. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar