En riktigt god och annorlunda pinsa som är väldigt uppskattad på buffébordet.
Eller dela en pinsa på två och ät som en pizza.
Till två pinsor:
2 pinsor à 230 gram
Olivolja till pensling
1 äpple
1/2 gul lök
1/2 msk smör
1 krm strösocker
Brieost
Honung
En näve bladspenat
Ugn 250 grader. Skär lök i runna skivor. Stek löken i smöret i panna. När löken fått färg strö över strösocker för att karamellisera löken. Placera pinsan på bakplåtsklädd plåt. Pensla kanten på pinsan med olivolja. Skär äpplen i tunna skivor. Skär brieosten i tunna skivor. Fördela ost och äpplen på pinsan. Varva gärna varannan ost och varannan öpple. Strö över den karamelliserade löken. Riv färsk spenat i små bitar och strö över (kan utelslutas). Grädda i 12-14 min, tills pinsan fått färg och osten smält. Ringla över honung och skär gärna i mindre bitar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar