söndag 16 februari 2025

Pinsa med grönkål, västerbottenost och valnötter

En utmärkt rätt att servera på en buffé eller servera mindre bitar till förrätt. 
Köp färdig pinsa och variera med olika topping. 
 

Skär gärna i små mumsbitar eller ät som en egen pizza, eller dela på två. 

Till 2 pinsor:
2 pinsor à 230 gram
2 nävar grönkål
1 dl valnötter
1/2 rödlök
1 dl créme fraiche
2 dl riven lagrad ost, exempelvis västerbottenost 
Svartpeppar

Ugn 250 grader. Hacka nötterna grovt. Skala och skiva rödlöken. Skölj grönkålen och rippla av från rotstocken. Strimla bladen i mindre bitar.  Lägg ut pinsan på plåt. Fördela crème fraichen över bottnarna. Strö över grönkål, riven ost, valnötter och rödlök. Ställ in plåten i mitten av ugnen i 8-10 min, eller tills pinsan fått färg och osten smält. Dra över lite svartpeppar på toppen och servera. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar