Vi använde färsk pasta till denna rätt. Helst Papardelle. Det går också bra att använda färska lasagneplattor. Godast är att ha en god lagrad ost, som exempelvis Gruyère, på toppen.
250 g färsk pasta, ex Pappardelle
300 g frysta kantareller (alt dubbelt så mycket om du använder färska)
1 scharlottenlök
100 g grönkål
3 msk smör
2 dl vispgrädde
50 g lagrad ost, ex Gruyère + 10-20 g för garnering på toppen
1/2 dl solrosfrön
2-3 msk Grön pesto
Flingsalt
Svartpeppar
Rensa och skär kantarellerna i minre bitar. Rippla av grönkålen från stjälkarna och riv bladen i mindre bitar. Hacka scharlottenlöken. Stek svampen i torr panna tills vätskan försvunnit. Tillsätt smör och schalottenlök. Stek i ca 15 min på låg värme. Tillsätt sedan grönkålen och grädden. Riv osten och tillsätt i såsen. Spara ost till garnering. Smaksätt röran med salt och peppar. Koka upp pastavatten och koka den färska pasten enligt anvisningar. Pastan bör vara al dente. Rosta under tiden solrösfröna. Placera pastan på tallrik och fördela svamp och grönkålsröran, varvat med klickar av pasta. Strö över ost och solrosfrön på pastan. Smaka av med flingsalt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar