Blev inspirerad av ett kakrecept som jag gjorde om till ett muffinsrecept. Receptet passar därför även att göra om till en kaka.
12 muffins
2 dl havregryn
ca 200 g rabarber
2 msk smör
1 msk flytande honung
2 tsk kanel
2 dl strösocker
3 ägg
100 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Ugn 175 grader. Rosta havregrynen i en torr panna. Skär under tiden rabarbern i centimeterstora bitar. Ta upp havregrynen och fräs rabarbern i stekpannan tillsammans med 2 msk smör. Tillsätt havregryn, houng och kanel. Vispa samman strösocker och ägg i en separat bunke. Smält smör och tillsätt i äggblandningen efter att det svalnat något. Tillsätt mjöl och bakpulver i äggblandningen. Placera muffinsformar i muffinsplåt. Fördela äggsmeten i muffinsformarna (mellan 1/3 till knappt upp till hälften av formarna). Fördela rabarber och havregrynsblandningen över smeten (ganska mycket blandning i förhållande till smet). Grädda muffinsen i mittena av ugnen i 10-15 min beroende på ugn. Låt svalna före servering.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
9 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar