En härlig mandelkaka gjord på mandelmjöl istället för traditionell tårtbotten. En ljuvlig sommar och födelsedagstårta...
Mandelkaka:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk hett vatten
Ugn 200 g. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten tillsammans med smör och hett vatten. Blanda väl. Klä en rund form med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och dela mitt i tu till två tårtbottnar. Använd förslagsvis en vaniljkräm mitt i tårtan och dekorera med vispad grädde och jordgubbbar.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
9 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar