Det här är en annan variant av zucchinilasagne som jag testat denna sensommar. Lax i zucchinilasagne passar precis lika bra som med parmaskinka och mozzarella.
2-3 portioner
En hel zucchini
2 laxfiléer
6 soltorkade tomater
100 g getost
1,5 dl panko
2 laxfiléer
6 soltorkade tomater
100 g getost
1,5 dl panko
1 msk olivolja
salt och peppar
salt och peppar
Ugn 225. Smörj och bröa en form. Stek laxfiléerna och dela upp laxen i mindre bitar. Skär tomater och getost i mindre bitar. Hyvla skivor av zucchinin med en osthyvel. Häll ut panka i en skål och tryck ned varje zucchiniskiva i pankon så att det fastnar. Täck botten av en långsmal brödform med zucchiniskivor. Fördela därefter lax, tomater, ost, salt och peppar och varva sedan med zucchiniskivor. Avsluta med zucchiniskivor på toppen. Ringla över olivolja och strö sedan lite panka på toppen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Njut och servera en god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar