tisdag 2 januari 2024

Västerbottenostkräm med granatäpple

 


Som tilltugg till fördrinken på nyårsafton bjöd vi på västerbottenostkräm med granatäpple. Det här tilltugget kommer verkligen bli en av våra framtida favoriter. Så gott. Måste testas. Jag testade mig fram lite vad gäller receptet så använd tycke och smak. Röran blir ganska fast så låt den stå i rumstemperatur en stund före servering. Ett bra tips är att servera en granatäpple Aperol spritz till. 

2 dl Smetana
1 dl färskost
100 g Västerbottenost
salt och peppar
ca 1/dl granatäpplen (frusna eller färska)

Rör ut Smetana och färskost i en skål. Grovriv västerbottenosten och blanda ihop med smeten. Tillsätt salt och peppar. (om du tycker att röran blir för fast så tillsätt mer Smetana eller lite crème fraîche. Vissa Smetana-burkar innehåller bara 2 dl). Klipp ett halv ark smörpapper och vik ihop på mitten. Placera i mitten av ett stort fat. Fördela sedan exempelvis lantchips, salta kex och Crostini på kanterna av ett stort fat. Klicka ut oströran i mitten av fatet och låt stå i rumstemperatur före servering. Kärna ur ett granatäpple alternativt ta fram frusna granatäpplen och lägg på hushållspapper på en trallrik. Låt dem tina på papper för att pappret ska fånga upp vätskan. Fördela kärnorna över röran precis innan servering. Njut. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar