lördag 16 september 2023

Zucchinilasagne med parmaskinka och mozarella

 


Så här års när zucchinin frodas i trädgårdar och vänner gärna delar med sig av sin skörd försöker jag hitta nya zucchini recept. En ny favorit är zucchinilasagne. Välj att fylla din lasagne med parmaskinka och mozzarella som jag gjort eller välj annat gott att fylla den med. 

En hel zucchini
150 g parmaskinka
2 förp mozarella 
5-6 soltorkade tomater
1 dl panko
1-2 msk olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att smörja och bröa en långsmal brödform. Häll upp panka i en skål. Hyvla hela zucchinin i långa skivor med osthyvel. Doppa varje zucchiniskiva i panka och tryck till så att pankon fastnar. Täck botten på brödformen med zucchiniskivorna. Ta fram parmaskinka och dela skivor i mindre bitar. Skiva mozarellan och dela upp varje skiva i bitar, samt skiva den soltorkade tomaten. Fördela skinka, ost och några bitar soltorkad tomat, tillsammans med salt och peppar, mellan varje varv av zucchini. Avsluta det översta lagret med zucchiniskivor. Ringla över oiivolja och strö slutligen över lite panka på toppen. Grädda i ugn i ca 25 min. Serveras med en god sallad till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar