lördag 16 september 2023

Nutella och hasselnötglasstårta

Åh vilken god efterrätt. Magiskt god och så enkel att slänga ihop. Vill du imponera dina gäster med något riktigt riktigt gott så testa denna dessert. 

ca 8 portioner
350 g nutella (rumsvarm)
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ca 375 g)
100 g hasselnötter
1 tsk havssalt
Bär till garnering

Börja med att rosta hasselnötter i en torr panna. Gnugga bort skalet med en handduk. Låt nötterna svalna och hacka dem sedan grovt. Vispa grädden och vänd sedan ned den kondenserade mjölken. Klicka i Nutella, lite i taget i gräddsmeten (om den är för hård kör den väldigt kort i mikron). Vispa tills smeten är jämn och fluffig. Vänd ned nötterna. Ta fram en springform, ca 20 cm i diameter  (ett alternativ är att klippa ut en rundel av bakplåtspapper för som täcker botten av formen). Häll smeten i formen och jämna ut. Tack glasstårtan med plastfolie och ställ sedan i frysen. Låt stelna i frysen över natt alternativet 5-6 timmar. Ställ fram glasstårtan en kort stund före servering. Garnera med valfria bär. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar