ca 8 portioner
350 g nutella (rumsvarm)
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ca 375 g)
100 g hasselnötter
1 tsk havssalt
Bär till garnering
350 g nutella (rumsvarm)
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (ca 375 g)
100 g hasselnötter
1 tsk havssalt
Bär till garnering
Börja med att rosta hasselnötter i en torr panna. Gnugga bort skalet med en handduk. Låt nötterna svalna och hacka dem sedan grovt. Vispa grädden och vänd sedan ned den kondenserade mjölken. Klicka i Nutella, lite i taget i gräddsmeten (om den är för hård kör den väldigt kort i mikron). Vispa tills smeten är jämn och fluffig. Vänd ned nötterna. Ta fram en springform, ca 20 cm i diameter (ett alternativ är att klippa ut en rundel av bakplåtspapper för som täcker botten av formen). Häll smeten i formen och jämna ut. Tack glasstårtan med plastfolie och ställ sedan i frysen. Låt stelna i frysen över natt alternativet 5-6 timmar. Ställ fram glasstårtan en kort stund före servering. Garnera med valfria bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar