måndag 2 november 2009

Leilas vallmosmulpaj


Helgen avslutades med Leilas variant av smupaj med blå vallmofrön. Får du inte tag på blå vallmofrön går det säkert lika bra med vanliga vallmofrön.

1½ dl råsocker
1½ dl kokosflingor
1½ dl havregryn
½ l blå vallmofrön
2½ dl vetemjöl
250 g kallt smör
frukt eller bär (tillsätt 2 msk potatismjöl om du anväder 'blöta' bär)

Ugn 200 grader. Blanda råsocker, kokos, havregryn, vallmofrön och vetemjöl. Nyp samman med smöret (jag använde bara ca hälften av smöret och tillsatte vatten istället) till smulig deg. Häll bär eller skivor av 2-3 äpplen i pajform och stör över smuldegen. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25 min. Servera gärna turkisk yogurt som du blandar i lite vaniljsocker i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar