söndag 1 november 2009

Grillad sallad med tomat, halloumiost och avokado


Det här är ett härligt vegetariskt grillalternativ på sommaren, men det går lika bra att plocka fram grillpannan på spisen och slänga ihop en ljuvlig sallad så här på höstkanten och exemeplvis servera som förrätt.

Till 4 pers.
3 stora fasta tomater, ex. plommontomater
250 g halloumiost
3 avokado
en stor näve ruccolasallad

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm mald kanel

Skär tomater och halloumin i ½-1 cm tjocka skivor (tomaterna gärna i 1 cm). Dela och gröp ur avokadon i stora bitar. Blanda dressingen. Pensla eller spraya tomat och ost med olja. Grilla ca 2 min på varje sida. Fördela avokadobitarna på tallrikar. Varva tomat och halloumi ovanpå och toppa med ruccola och dressing. Ska serveras ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar