söndag 1 november 2009

Kreolsk gryta med kyckling eller fläskfilé


Halloween helgen var fylld av matlagning och bak. Härligt att ha tid till att skapa lite och testa några nya recept och gamla godingar. Helgen avslutades med en smarrig gryta till söndagmiddag. Det går lika bra att servera fläskfilé som kycklingfilé i denna gryta.

4-6 pers.
9 hg fläskfilé eller kycklingfilé
200 g kryddig korv, typ kabanoss
1-1½ dl syltlök
1-1½ dl svarta oliver
1-1½ dl hackad ättigsgurka alt. cornichoner
1 röd paprika
2½ dl matlagningsgrädde alt. Laga Lätt
2 dl vatten
1½ msk viltfond alt. kalvfond
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Skär korven i bitar och bryn. Putsa fläskfilé alt. kycklingfilén i fettet. Krydda. Strö på mjölet. Tillsätt syltlök, oliver, hackad gurka och paprika som skurits i bitar. Slå på grädde, vatten och fond och låt koka på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och ev. en god gelé eller chutney till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar