onsdag 11 november 2020

Vegetarisk lasagne med morötter och linser

 

Lasagne med allt i ett är den bästa sorten. En enkel och mycket saftig och god lasagne där det som finns i kylskåpet helt enkelt kan blandas i. Här har jag använt rivna morötter, linser och svamp. 

4 portioner
3-4 morötter 
2 gula lökar
1 gul (eller röd) pepparfrukt
250 g champinjoner
olivolja
1 burk krossad tomat
ca 350 kokta linser (en förpackning)
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
salt, peppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
100 g fetaost
1,5 dl riven lagrad ost
Lasagneplattor

Oliver till garnering

Ugn 200 grader. Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken och chilifrukten. Stek lök och chili mjukt i en panna. Skär svampen i mindre bitar och låt fräsa med löken. Tillsätt sedan de rivna morötterna. tillsätt krossad tomat, tomatpurén, linser, buljongtärning och vatten. Låt koka ihop i cirka 10 min. Tillsätt kryddorna och smaka av. Riv osten och skär fetaosten i mindre kuber. Smörj en ugnsfast form. Varva grönsaksröra och lasagneplattor i formen. Börja och sluta med röran. Tillsätt den rivna osten och fetaosten. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Garnera med oliver och eventuellt någon färsk krydda. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar