onsdag 11 november 2020

Bakad spetskål med kyckling och citron

 

Kål i alla dess former är så gott i ugn. Spetskål vill jag gärna tillaga i dess naturliga form. Den här rätten med ugnsbakad spetskål, kyckling med citronsmak och en super god kall sås gjord med dragon blev en riktigt god rätt.

4 portioner
4 kycklingfiléer 
1 ekologisk citron
salt & peppar
olivolja
2 mindre spetskål alt. 1 stor
2,5 dl creme fraiche
2 tsk torkad dragon

Ugn 200 grader. Tvätta citronen och torka den. Riv av citronskalet. Dela varje kycklingfilé i 2-3 bitar. Krydda kycklingen med salt, peppar och gnugga in citronskalet. Skär spetskålen i fyra klyftor. Dela citronen i breda skivor. Lägg både spetskålen och citronen i ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och ringla över olivolja. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 min. Stek under tiden kycklingen så att den får en stekyta, ca 2-3 min per sida. Lägg därefter kycklingen i den ugnsfasta formen och låt allt bli klart tillsammans. Kycklingen behöver minst 15 min. Blanda under tiden den kalla såsen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar