onsdag 11 november 2020

Kanelrostad bovete

Nu har jag hittat en favorit som jag gärna strör över min smoothie eller smoothiebowl. Det här är super enkelt att tillaga och kan användas som topping till frukost, mellanmål eller över mat om så önskas. Använd annan kryddning som exempelvis salt och du vill strö över sallader. Jag har använt Saltå kvarns bovete. Vissa sorter behöver man blötlägga över natten. 

1 sats rostat bovete
4 dl Saltå kvarns hela bovete
kokande vatten
2 msk rapsolja
1,5 tsk kanel

Ugn 100 grader. Häll i bovetet i en bunke och häll över kokt vatten över bovetet. Låt stå en stund och häll sedan av vattnet och skölj bovetet i kallt vatten. Tillsätt rapsoljan och kanelen i bunken och rör om så att det blandas väl med bovetet. Placera bakplåtspapper på en plåt och sprid ut bovetet. Rosta i mitten av ugnen i ca 1,5 timme (om inte helt rostat låt stå i 2 timmar) och rör om någon gång då och då. Låt svalna på plåten och häll sedan över i glasburk. Ät och njut. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar