söndag 1 mars 2020

Sötpotatis- och saffranssoppa


Både sötpotatis och saffran är underskattade som ingredienser. Saffran är för gott för att inte användas resten av året förutom under jul. Sötpotatis i soppa är magiskt gott som ger en söt och len smak. 

3-4 portioner
2 sötpotatis
1 zucchini
6 dl vatten 
6 msk grädde
2 msk smör
1 tsk malen ingefära
1 tsk spiskummin
0,5 g saffran
0,5 tsk gurkmeja
salt 

Smält smöret i gryta och häll i ingefära, spiskummin och salt. Låt fräsa på medelvärme. Skala och skär sötpotatisen i små bitar och låt steka med kryddorna i 2-3 minuter. Häll på vattnet och koka upp. Skär zucchinin i mindre bitar och lägg i grytan. Tillsätt grädden. Låt koka ihop tills grönsakerna nästan är mjuka. Häll i saffran och låt koka ihop tills grönsakerna är helt mjuka. Mixa soppan slät och låt svalna något innan servering. Smaka av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar