tisdag 17 mars 2020

Citronyogurt dessert med mascarpone


Vill du bjuda på något fräscht och väldigt enkelt kan jag varmt rekommendera denna dessert. Toppa desserten med färska eller frusna bär och lite crunch i form digestivekex eller biscotti. Ta vad du har hemma. 

4 portioner

250 g Mascarponeost
2,5 dl Turkisk yoghurt 
2,5 dl Lemoncurd
biscotti
1 dl bär

Rör ihop lemoncurd och mascarpone och rör ut ordentligt så att det blandas. Spara lite av lemoncurden till garnering. Rör i den turkiska yoghurten. Fördela yogurtblandningen i botten på fina glas. Smula biscottin och klicka i lite lemoncurd. Fördela resten av yogurtblandningen i glasen och garnera med lemoncurd, smulor av biscotti och bär på toppen. Förbered gärna och ställ i kylen men ställ ut en liten stund före servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar