tisdag 17 mars 2020

Laxgratäng med räkor


Det här är en lite annorlunda men krämig och väldigt god laxrätt. Använd parmesan- eller mozzarellaost på toppen. Välj parmesan på toppen om du vill ha mer smak. Jag serverade blomkålsmos till gratängen. 

4 portioner 
4 laxfiléer
200 g skalade räkor
1,5 dl creme fraiche
1,5 dl matlagningsgrädde
1 näve blad av färsk basilika
7-8 st soltorkade tomater
salt och peppar
1 dl riven mozarella- eller parmesanost

1 blomkålshuvud
50-75 g philadelphiaost
salt

Ugn 200 grader. Placera laxfiléerna i en smord ugnsform. Fördela räkorna över laxen. Rör ihop matlagningsgrädden och cremefraichen. Hacka den soltorkade tomaten och basilikan (spara några blad till garnering) och tillsätt. Smaka av med salt och pappar. Häll över blandningen över fisken och strö över osten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Koka under tiden blomkålen i bitar. Låt koka tills den mjukar, ca 10 min. Häll av blomkålen men spara spadet. Mixa blomkålen med mixerstav och tillsätt philadelphiaosten och önskad mängd av spadet. Smaka av med salt. Garnera gratängen med basilikablad och servera direkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar