Vad är bättra att göra med övermogna bananer än en saftig banankaka. Denna är verkligen supergod och saftig. Jag har valt att använda hackad mörk blockchoklad i kakan. Välj choklad efter smak. Det går även bra att använda chokladknappar som vanligen används till kakor.
125 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
4 mogna bananer
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g mörk blockchoklad
Ugn. 175 grader. Smörj och bröa en brödform med ströbröd. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Mosa bananerna och tillsätt moset i äggsmeten. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och blanda ut till en jämn smet. Hacka chokladen och vänd ned den försiktigt. Häll smeten i en avlång brödform och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min tills kakan har fått färg. Låt kakan svalna något i formen och stjälp sedan upp på en skärbräda eller fat. Servera direkt.
Ugn. 175 grader. Smörj och bröa en brödform med ströbröd. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Mosa bananerna och tillsätt moset i äggsmeten. Vispa till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och blanda ut till en jämn smet. Hacka chokladen och vänd ned den försiktigt. Häll smeten i en avlång brödform och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 min tills kakan har fått färg. Låt kakan svalna något i formen och stjälp sedan upp på en skärbräda eller fat. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar