torsdag 20 april 2023

Vitchokladkladdkaka till påsk


Det här var en riktigt uppskattad kaka till påsk. Dekorera den på annat sätt till andra festligheter eller skippa bara godiset på toppen så passar den utmärkt till efterrätt. 

Ca 10 pers
100 g smör
100 g vit choklad
Rivet skal av 1 citron 
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl

50 g mörk blockchoklad till garnering

Ugn 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten (ca 24 cm). Smält smöret. Bryt den vita blockchokladen i bitar och lägg i smöret. Låt smälta och rör om. Riv skalet av en citron och lägg i smörblandningen. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och ett ägg i taget. Blanda ned mjölet. Häll över smeten i formen. Grädda kakan i 20 min. Låt kakan svalna i formen. Innan kakan svalnat och stelnat helt är det bra att lossa kanterna försiktigt med kniv. Smält den mörka blockchokladen och ringla över kakan med tesked. Servera och njut. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar