söndag 4 oktober 2020

Kardemummaskorpor


4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk grov kardemumma
75 g smör
1 ägg
1 dl mjölk

Ugn 225 grader. Ta fram smöret och skär i små bitar. Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda de torra ingredienserna i en degbunke. Fördela smöret i mjölblandningen. Vispa ihop ägg och mjölk i en mindre bunke. Blanda ner i mjölblandningen. Arbeta försiktigt ihop degen (knåda ej). Dela degen i två delar. Rulla ut varje del till en lång rulle (ca 30 cm) och placera på en bakplåtsklädd plåt. Tryck ut rullen lätt med fingrarna. Grädda skorporna i mitten av ugnen i 15 min. Sänk ugnen direkt efteråt till 150 grader. Låt skorplängderna svalna något. Skär sedan längden i sneda små bitar. Placera med snittytan uppåt på plåten. rosta skorporna i mitten av ugnen i ca 30 min. Stäng sedan av ugnen, öppna luckan och låt plåten med skorporna ligga kvar i ugnen tills de svalnat.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar