Jag äter sällan bröd nu för tiden men gillar att testa mig fram och testa nya varianter på bröd. Jag är dessutom väldigt förtjust i mandelmjöl så den här varianten av scones som innehåller mandelmjöl och som dessutom är glutenfria kommer jag säkert fortsätta göra. Lite annorlunda i smaken men väldigt goda.
10-12 små scones
4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
50 kokosolja
1,5 dl mandelmjölk
1 ägg
1 msk chiafrön
Ugn 225 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom chiafröna. Skär rumstempererat smör i små bitar och blanda i. Tillsätt mandelmjölk och ägg och rör ut tillsammans med chiafröna. Blanda väl, gärna med fingrarna så att smöret fördelas jämnt i degen. Klicka ut 10-12 scones på en bakplåtsklädd plåt. Tryck till varje scones och fördela solrosfrön eller pumpakärnor över. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar