Variera pizzan efter tycke och smak. Rötbetor och fetaost är en ovanlig men mycket god kombination på pizza och verkligen värt att testa.
4 dl vetemjöl special
2,5 tsk bakpulver
1/5 tsk salt
2,5 msk olivolja
1,5 dl kallt vatten
tomatsås
3-4 kokta rödbetor
1 rödlök
5 cm zucchini
100 g fetaost
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop degen i degbunken och sedan på mjölat bakbord. Kavla ut degen till två runda pizzor. Fördela tomatsås över pizzorna, skiva zucchinin och skär rödbetorna i lagom stora bitar. Fördela zucchini och rödbeta på pizzorna. Strimla över finriven rödlök och smulad fetaost. Grädda pizzorna i 225 grader i 10-12 min.
2,5 tsk bakpulver
1/5 tsk salt
2,5 msk olivolja
1,5 dl kallt vatten
tomatsås
3-4 kokta rödbetor
1 rödlök
5 cm zucchini
100 g fetaost
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop degen i degbunken och sedan på mjölat bakbord. Kavla ut degen till två runda pizzor. Fördela tomatsås över pizzorna, skiva zucchinin och skär rödbetorna i lagom stora bitar. Fördela zucchini och rödbeta på pizzorna. Strimla över finriven rödlök och smulad fetaost. Grädda pizzorna i 225 grader i 10-12 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar