Jag serverar alltid paj med färska grönsaker på efter att pajen gräddats. Det blir mycket godare och ser mycket finare tu. Använd vad som finns i kylskåpet.
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g rumsvarmt smör
3 msk vatten
Köttfärsfyllning:
1 gul lör
1 msk olja
500 gr nötfärs
1/2 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
salt och peppar
mejram
basilika
1 dl riven ost
2 ägg
2 dl mjölk
ruccolasallad
2-3 tomater
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Skär smöret i små kuber och blanda ner tillsammans med vattnet. Knåda ihop degen och pressa ut degen i en smord pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 min. Nagga sedan pajskalet och förgrädda i 10 min. Medan pajskalet vilar i kylen stek hackad gullök och nötfärs i oljan. Tillsätt tomatpuré, vatten och creme fraiche. Smaka av med kryddor. Fördela köttfärsen i pajskalet. Rör ihop äggstanningen och blanda i den rivna osten. Höll över köttfärsen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 min tills pajen fått färg. Skiva tomater och garnera pajen med ruccola och tomat.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar