Ett bra alternativ till dessert på jul eller till adventsfika.
Ca 10 portioner
75 gram smör
200 g pepparkakor
4 dl creme fraiche
1,5 dl socker
1 g saffran
3 ägg
1 msk citronskal
skalet av en citron
Till garnering:
Björnbär
Ugn 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakor till smulor och tillsätt smöret. Blanda ihop och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ botten kallt i kylskåpet. Vispa samman creme fraiche, socker, saffran och ägg. Tillsätt citronsaft och raspa i citronskal. Smaka av så att inte citronsmaken tar över. Häll i smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 min. Se till att cheesecaken stelnat. Låt kakan svalna. Servera med björnbär och en klick grädde.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar