skip to main |
skip to sidebar
Kycklingpaj med oliv och fetaost
Blev så sugen på paj och rotade fram vad som fanns i kylskåpet. Blev en kycklingpaj med soltorkad tomat, oliver och fetaost. En variant hade varit att lägga färsk spenat i botten men det blev det inte i denna variant.
Pajdeg:
2 dl v
etemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk vatten
Tre kycklingfiléer
6-8 soltorkade tomater
100 g fetaost
svarta oliver
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
Ugn 200 grader. Använd rumstempererat smör. Blanda i mjöl och vatten och knåda ihop till en bra pajdeg. Tryck ut pajdegen i pajform och nagga. Förgrädda ca 10 min i ugnen. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i stekpanna. Fördela kycklingen i pajskalet. Skär tomaterna i mindre bitar och finfördela fetaosten. Fördela tomat, oliver och fetaost över kycklingen. Blanda ihop äggstanningen och krydda med salt och peppar. Fördela över pajen. Grädda pajen i 30-35 min. Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar