skip to main |
skip to sidebar
Choklad- och pumpakärnskaka
Himmelskt gott för den som gillar choklad och nötter. Sånt här älskar jag....
Till 16 bitar:
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
125 g + 100 g mörk choklad (70%)
100 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
½ dl pumpakärnor
Ugn 175 grader. Rosta hasselnötterna i torr panna. Gnugga av skalet i handduk. Hacka hasselnötter och valnötter. Smält 125 g choklad över vattenbad alt. i mikron. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägg och den smälta chokladen. Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl. Sikta ner blandningen i smeten. Hacka 100 g choklad och vänd ned tillsammans med nötter och pumpakärnor. Spara lite choklad, nötter och pumpakärnor till garnering. Klä en fyrkantig form (24x24 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över garneringen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt svalna och skär upp i bitar. Servera med en klick grädde, till en god espresso eller ett glas portvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar