söndag 11 februari 2024

Linsdahl med cashew och kokos

 

Receptet är till fyra personer men det är i så fall små portioner. Gör gärna 1,5 sats för att få rikliga portioner eller för att få mat över till dagen efter. Det här är en riktigt god indisk Dahl. Toppingen gör verkligen rätten. Dahlen kan mycket väl serveras som den är eller koka ris till. 

3 dl röda linser
1/2 tsk gurkmeja
8 dl vatten 
2 dl kokosmjölk
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
3/4 cashewnötter 
1/2 russin
1 dl kokosflingor
1 msk riven ingefära
1 tsk strösocker
1 tsk garam masala
1/2 tsk chilipulver
salt

Häll linser, gurkmeja, vatten och kokosmjölk i en stor kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 15 min. Smaka av så att linserna är mjuka. Under tiden som linserna sjuder tillsätt nötterna, rusin och kokosflingor i en panna med rapsoljan. Riv ingefäran och rör ned i nöt- och russinsröran. Låt allting fräsa så att ingefäran blir mjuk. Nötterna får gärna bli rostade men passa dem så att de inte bränns och blir bruna. Tillsätt socker, garam masala och chilin. Smaka av dahlen med salt. Tillsätt topping på toppen av tallriken eller servera toppingen i en skål bredvid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar