Snygg och enkel dessert som kan varieras med säsongens bär. Här har jag använt frusna blåbär men den kan lika väl bytas ut mot exempelvis en god rabarberkompott.
4 portioner
10 digestivekex
300 g färskost
1 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
1 citron, rivet skal
Blåbärskompott:
200 gr frusna bär
0,5 dl strösocker
1 citron, saften
Några bär till garnering
Citronmeliss
Lägg digustivekexen i en liten plastpåse och mosa dem. Fördela kexen i stora glas. Vispa grädden och blanda i färskosten. Rör ihop till en fluffig smet. Vänd ned florsocker och rivet skal av en citron. Fördela smeten i glasen. Koka sedan ihop blåbären med strösocker och citronsaft. Låt svalna. Hit kan du förbereda och ställa i kylen några timmar i förväg. Häll över blåbärskompotten över cheescakesmeten. Låt gärna vila i kylen i 20-30 min. Garnera med färska bär och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar