måndag 20 april 2020

Linsgryta med ingefära och curry

Det här blev snabbt en favoriträtt i familjen. Den kryddiga linsröran kan serveras med ris eller i tortillabröd eller naanbröd. Vi valde att servera i krispiga romansalladsblad.

4 portioner
1 hel (liten) purjolök
3 morötter
5-6 cm ingefära
2 klyftor vitlök
2 msk gul curry
1 msk kokosolja för stekning
2 dl torkade röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
2 burkar kokosmjölk (500 ml)
2 nävar bladspenat
2-3 blad av romansallad per person

Strimla purjolöken. Skala morötterna och skär i tunna morotsstavar på 3-4 cm. Skala ingefäran och riv grovt. Hacka vitlöken fint. Fräs grönsakerna i kokosmjölk och curry tills purjolöken och morötterna blivit mjuka. Häll i de torkade linserna och låt fräsa en stund i grytan. Ansa spenaten och tillsätt. Smula ner buljongtärning och tillsätt både vatten och kokosmjölk. Låt koka upp och smaksätt med salt och peppar. Låt sedan grytan koka på svag värme tills linserna är mjuknat. Riv av stora salladsblad av romansallad och placera på tallrik (alternativt servera med bröd). Fördela linsröran i salladsbladen och njut.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar